good.bee Credit (GBC) este o institutie financiara nebancara (IFN), infiintata in octombrie 2009. In prezent ea reprezinta asocierea dintre good.bee Holding GmbH (99,995%) si Erste Bank Beteiligungen GmbH (0.005%). GBC este supusa legislatiei specifice si regulamentelor emise de catre si sub supravegherea Bancii Nationale a Romaniei.  

good.bee Holding GmbH (www.goodbee.com) este componenta de incluziune financiara a Grupului Erste (60%) si Fundației ERSTE (40%). Infiintata in 2008 de catre Fundatia ERSTE si Grupul Erste, sarcina sa principala este de a dezvolta solutii inovatoare care sa darame barierele de incluziune financiara a persoanelor si intreprinderilor mici din Europa Centrala si de Est, prin extinderea serviciilor financiare potrivite si competente catre intreprinderile sociale si persoanele dezavantajate. 

De-a lungul celor aproape 200 de ani de existenta, Grupul Erste a mentinut constant o componenta sociala semnificativa in activitatile sale. Simplul fapt ca cel mai mare actionar in cadrul grupului Erste a fost si este Fundatia ERSTE demonstreaza pastrarea acestei identitati.