good.bee Credit (GBC) este o institutie financiara nebancara (IFN), infiintata in octombrie 2009. In prezent ea reprezinta asocierea dintre good.bee Holding GmbH (51%) si Banca Comerciala Romana S.A. (49%). GBC este supusa legislatiei specifice si regulamentelor emise de catre si sub supravegherea Bancii Nationale a Romaniei.

good.bee Holding GmbH (www.goodbee.com) este componenta de incluziune financiara a Grupului Erste (60%) si Fundatiei ERSTE (40%). Infiintata in 2008 de catre Fundatia ERSTE si Grupul Erste, sarcina sa principala este de a dezvolta solutii inovatoare care sa darame barierele de incluziune financiara a persoanelor si intreprinderilor mici din Europa Centrala si de Est, prin extinderea serviciilor financiare potrivite si competente catre intreprinderile sociale si persoanele dezavantajate.

Banca Comerciala Romana (BCR), membra a Erste Group, este cel mai important grup financiar din Romania, incluzand operatiunile de banca universala (retail, corporate & investment banking, trezorerie si piete de capital), precum si societatile de profil de pe piata leasingului, pensiilor private si a bancilor de locuinte. BCR este banca nr.1 in Romania dupa valoarea activelor (peste 15 mld EUR), banca nr.1 dupa numarul de clienti si banca nr.1 pe segmentele de economisire si creditare. BCR este cel mai valoros brand financiar din Romania, dupa gradul de incredere al clientilor si dupa numarul celor pentru care BCR este principala institutie cu care fac banking.

De-a lungul celor aproape 200 de ani de existenta, Grupul Erste a mentinut constant o componenta sociala semnificativa in activitatile sale. Simplul fapt ca cel mai mare actionar in cadrul grupului Erste a fost si este Fundatia ERSTE demonstreaza pastrarea acestei identitati.